perjantai 9. joulukuuta 2016

Omakotitalo 72:n säilytysratkaisuista osa 2

perjantai 9. joulukuuta 2016
Kaksi vanhaa Novitan lankahyllyä päätyvät osaksi säilytysratkaisua. Löytö Anttilan konkurssimyynnistä.

Suunnittelu on prosessi ja kun on aikaa, niin tulee prosessoituja uusia ratkaisuja.
Säilytysseinän toiminnot ovat pysynyt samana, mutta vaihdoin aikaisemman suunnitelmani komerot liukuoviin. Liukuovien taakse rakennan säilytyksen, joka on alkuperäisen ideani mukaan kotitoimiston, vaatehuollon, vaatehuoneen ja eteisen yhdistelmä. Isommat leveät pinnat ja ovet, jotka eivät vie tilaa auetessaan veivät lopulta voiton.

Liukuovi suunnitelma

Odottelenkin nyt tarjousta liukuovista. Standardikokoiset liukuovet ovat yleensä maksimissaan 260 cm korkeita, joten kyselin Loviisan Rautakaupasta liukuovitoimittajia. Viime viikolla keskustelin myös Joroisten liukuovien myyntihenkilön kanssa ja saa nähdä mihin hintaan heiltä saan tarjouksen. Yksi mahdollisuus on teetättää ovet myös puusepällä.

Minulla on ollut keskusteluja siitä riittääkö tämä ratkaisu kaikkeen säilytykseen. Luulisin näin.
Yhtenäistä tilaa on 6,5 metriä ja seinän korkeutta 2,8 metriä, Se on yhteensä 10,9 m3 säilytystilaa, kun käyttää koko seinäpinta-alan hyödyksi. Liukuovet mahdollistavat myös nyt pidempien tankojen käytön. Vaatteiden säilytys henkareissa on ollut ainakin minulle toimivampi ratkaisu kuin hyllyt. Toki laatikot ovat aina käteviä. Valmista pakettia tämmöisen seinään ei löydy, joten olen koonnut ratkaisun eri valmistajien tuotteista. Vaatehuoltoon olisin halunnut suunnitella ja ideoinkin jo alustavasti vähän erilaisen moduulin, mutta nyt tuntuu siltä, että rahkeet eivät riitä sen suunnitelman toteuttamiseen. Lähinnä kyse on silityslaudan mekanimista. Vedettäviä mekanismia löytyy, mutta ei sellaista kuin haluaisin.
Nyt kun ratkaisu kootaan eri valmistajien tuotteista, ja osittain sellaisesta mikä minulla jo on, on ratkaisuna yhtenäisen ilmeen saamiseksi käyttää tuotteissa seinää myöten yhtenäistä värimaailmaa. Näillä näkymin värimaailma on yhdistelmä koivua ja mustaa. Toki liukuovet peittävät koko komeuden (tai kauheuden), mutta yrityksenä olisi tehdä myös tästä tilasta katseen kestävä ja toimiva, vaikka se piiloon jääkin.


Follow



Ei kommentteja :

Lähetä kommentti